ahoj a


ahoj ah

Jíme, tedy jsme

22. února 2009 v 18:10 | Tereza Holanová |  vaříme

Říct mi to někdo před rokem, spadnu smíchem pod stůl. Já a vaření, chachacha! Člověk se však s věkem mění. Narozdíl od koleje neobcházím kuchyňská zákoutí štítivým obloukem, takže se občas s radostí opásám pomyslnou zástěrou a pustím do experimentů. Až na bramboráky (jednou povedené, jednou polosyrové a jednou tu a tam připálené) a bábovku alá anglický puding mám dobrou bilanci. Navíc "v tom" nejsem sama. Přítel je stejný nadšenec-amatér jako já, takže se rovnoměrně střídáme, tu předháníme, tu doplňujeme.


Vzpomínám si na třídní ze základky, která mne od osmičky shazovala před celou třídou, že neumím vařit. Kroutila hlavou, jak jsem nepoužitelná, tak trochu ve smyslu "co se v pubertě nenaučíš, později nezvládneš".
Stejně tak jeden kluk, před rokem a kouskem. Dal přednost jiné slečně, kterou (dle svých slov) nemiloval, ocenoval však její čas a chuť běhat okolo něj. Několikrát mi zdůraznil, že ona mu narozdíl ode mne dělává obědy a k narozeninám dokonce dort! :-)

Nejen těm, kteří mě podcenili, dávám na odiv následující fotogalerii (jídla typu těstoviny na sto způsobů, špagety, čočka s vajíčkem a párkem, kuskus, lívanečky z prášku, atd. jsme se fotit nenamáhali)


čína (Terka)


kuřátko s ananasem (přítel)


smažená mrkev (už skoro snědená). Překvapilo by mne, kdyby tento recept někdo znal (Terka)


zeleninová polívčička (přítel)


bramborák a čínská směs (Terka)


mega omeleta (terka, přítel "posloužil" coby zdatný obraceč :-) )


mořská štika na nivě a mandlích (přítel)


smažený sýr (autorství společné)


kuřecí stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem (Terka)


kuře na mexický způsob - fazole, feferony, rajčátka a tak (přítel)


terezí improvizace alias kuřátko na zelenině
 


Komentáře

1 Sisao | E-mail | Web | 22. února 2009 v 18:39 | Reagovat

A jéje, koukám, že jsem sem neměla lézt, dostávám hlad a to za chvilku musím pryč z domova za sportem (!) :-). Ne, smekám klobouk, vypadá to pěkně, jste šikovní!

2 košiška přežraná | 22. února 2009 v 18:42 | Reagovat

No my bychom taky měli někam vyrazit, vysportovat všechny ty kalorie...

3 Terka | E-mail | Web | 22. února 2009 v 18:46 | Reagovat

Sisao: děkuji (děkujeme)

košišcosi: ty se válíš v posteli a to tvoje pruhovaný břicho ti začíná pěkně narůstat, to je pravda, za chvíli ti želva zdrhne za sobíkem. Jinak si můžeme jít zaběhat (jsem pro, až roztaje sníh) a do týdne další plavání, tak o co go :-)

4 JvB | 24. února 2009 v 8:31 | Reagovat

to je frajer ten kluk co narovinu řekne, že má zájem o jinou jelikož ona ho opečovává :D:D:D:D:D

Jinak jídla vypadají poživatelně :)

5 košiška přežraná | 24. února 2009 v 10:25 | Reagovat

Zvláště u toho posledního je "poživatelně" nebetyčná urážka. Byla to naprosto exkluzivní mňamka.

6 MirekČ | Web | 5. března 2009 v 9:13 | Reagovat

Tedy s prominutím ty si ale ž***š. :-DDD Ne je to fakt s fantazií, svěží, neotřelé a možná i částečně zdravé. Smaženou mrkev jsem ještě fakt nejedl (celer ano). O víkendu si ji udělám.

7 Terka | E-mail | 6. března 2009 v 21:38 | Reagovat

jj, zkus, pak se poděl o tvůj dojem z ní. Nikdo ji nezná, ale všem pak moc chutná :-)

8 Vendík | 14. března 2009 v 14:41 | Reagovat

Pěkně jste to rozjeli s tím vařením :-). Mj. smaženou mrkev znám :-). Ale už jsem ji strašně dlouho neměla.

9 Terka | E-mail | 14. března 2009 v 19:51 | Reagovat

júú, někdo zná smaženou mrkev... jo, mám v plánu poslat Ti ten recepis na čínu... dnes jsem ji dělala, tak jsem si vzpomněla

10 Libor | Web | 15. května 2009 v 18:53 | Reagovat

Pokrmy vypadají slibně:-)
Pokud Tě nějaký muž opustil jen kvůli tomu, že jsi nezvládala vaření (navíc ve 20 letech!), tak to jistě byl nějaký nebetyčný troubaj, žádná škoda :-).
P. S. Nejlepší jsou podle mě ty mexické fazole..

11 Romca | Web | 18. května 2009 v 17:00 | Reagovat

mnamkoooz samy dobrotyy..jak chutna smazena mrkeev

12 Terka | E-mail | 18. května 2009 v 18:59 | Reagovat

výborně, doporučuji :-) normálně ji uvařit do měkka a pak obalit jako květák nebo celer nebo cokoliv jiného :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama